René van der Meer

Ik ben René van der Meer, een geboren Rotterdammer van 62 lentes jong (oud?) en woonachtig in Hardinxveld-Giessendam.
In 2002 begon mijn hardloopcarrière te lopen en in 2003 liep ik mijn eerste marathon Rotterdam. Er zouden er nog zes in Rotterdam volgen, met als snelste dieseltijd 3:58:34 (overigens niet echt een tijd waar de wereld in die tijd wakker van lag, maar waar ik nog steeds heel erg blij mee ben).
In 2004 heb ik een vriend aan kanker verloren en dat was voor mij aanleiding om in 2005 mijn eerste van mijn tot nu toe vijftien Roparuns te lopen. In 2019 heb ik als reserveloper meegedraaid in het bivakteam (ook héél erg leuk), waarbij ik op het laatst nog mocht invallen voor een geblesseerde loper. Ik heb namens drie verschillende teams meegedaan aan de Roparun, en elke keer was het in één woord fantastisch.
Wat voor type loper ben ik? Niet zeer snel, een beetje bonkig en niet echt een genot voor het oog, maar wel stabiel en betrouwbaar (bijna nooit blessures gehad) – een diesel dus. Gelukkig zijn er genoeg lopers in het team die mijn snelheid enigszins compenseren … Dit jaar ga ik dus weer als loper mee en onder het motto “slechte grappen bestaan niet in 2023” ga ik ook dit jaar mijn steentje bijdragen aan dit mooie doel en aan dit geweldige Roparunteam.
Ennuh, niet alleen meedoen aan de Roparun is erg leuk, maar ook de voorbereiding en alle acties die we als team doen.
Met vriendelijke groet,
René