“Zaterdagochtend 8 april negen uur ’s ochtends waren de volgende personages aanwezig in de Albert Heijn in winkelcentrum Keizerswaard te Rotterdam: José, Tjerk, Ben, Dick, Harro, Berdie, Nicole, Otto, Bram en René. De attente lezer zal wellicht direct denken dat deze lieden hier niet zomaar toevallig waren – neen, hier zou méér achter moeten zitten. En dat zat er ook!

 

Na een pittige briefing vooraf stelden de reeds eerder genoemde figuren zich strategisch op voor en nabij de kassa’s, gehuld in een rode Hooymeijerjas in combinatie met een slank afkledend donkerblauw T-shirt met daarop weer het Hooymeijerlogo. Overigens was vlak daarvoor ternauwernood een ramp voorkomen, omdat bleek dat de collectebussen in een tas van een directe concurrent zaten…

Al gauw werd er ingepakt bij het leven, waarbij Ben het voortouw nam. Argeloze bezoekers werden attent geholpen en vervolgens, zonder dat zij het in de gaten hadden, subtiel doorgeleid naar heren (Bram en Harro) en dames (José en Berdie) die allen in het bezit waren van een collectebus. Mensen die met een kar vol via een noodroute trachtten te ontsnappen aan dit collectegeweld, werden liefdevol opgevangen door Tjerk, die óók al met een collectebus stond te zwaaien.

Het echte werk (inpakken dus…) werd gedaan door de al eerder vermelde Ben, daarbij geholpen door ons nieuwe teamlid Dick (hulde daarvoor…) en de oudgedienden Nicole, Otto en René. Hierbij werden verschillende inpaktactieken toegepast: vriendelijk vragen (Nicole), gewoon beginnen met inpakken (Ben), zachte dwang (Otto) en harde dwang (Otto en René). Dick daarentegen pakte vooral de dames in. De meeste mensen ondergingen dit alles gelaten en bij twijfel was er altijd wel iemand van het team die vroeg of de eieren onderin de tas mochten worden gedaan.

Zeer veel mensen kenden en kennen de Roparun en dat leidde tot aangename en zinvolle gesprekken onderling. En ook Hooymeijer bleek bij velen niet onbekend en als er al iemand vroeg of dat de Hooymeijer van de beschuiten was, dan werd dat vriendelijk gecorrigeerd en werd er iets verteld over Hooymeijer in Vlaardingen.
Wat heeft al dat werk nu opgeleverd voor Roparunteam Hooymeijer: naast ontzettend veel plezier en teambuilding ook nog eens het prachtige bedrag van duizend euro, exclusief de waarde van een aantal geschonken emballagebonnen.

Blijft het hier nu bij? We denken van niet, want als vijf uur collecteren al duizend euro oplevert, dan kun je wel raden wat er binnenkomt als we een uur eerder beginnen en ook nog eens twee uur langer doorgaan. Dat is goed voor ons team, goed voor de naamsbekendheid van Hooymeijer én goed voor de Roparun, want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.

Een speciaal woord van dank nog voor José, die de mogelijkheid om te collecteren bij Albert Heijn voor ons had geregeld en voor de bedrijfsleider aldaar, die alles welwillend had toegestaan. We komen er volgend jaar graag terug!”