Sportfondsen Hellevoetsluis en Roparunteam Hooymeijer slaan de handen ineen en organiseren samen in mei 2017 een zwemmarathon. Met deze prachtige sponsoring mag Sportfondsen Hellevoetsluis zich Gouden Sponsor noemen van Team Hooymeijer.

‘De Roparun is een prachtig doel waar wij ons graag voor inzetten’, zegt Michiel van Mierlo, manager Sportfondsen Hellevoetsluis. ‘We hopen dan ook dat zoveel mogelijk teams zich zullen inschrijven´. ´Veiligheid staat voorop, daarom zorgen wij ervoor dat onze medewerkers actief betrokken zullen zijn tijdens de marathon en de veiligheid waarborgen´, aldus Ferdi de Jong, Hoofd zwemzaken. Ferdi is actief betrokken bij de organisatie van de zwemmarathon.

´Wij zijn ontzettend blij met deze mooie sponsoring. Het wordt een mooi en vooral gezellig evenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker´, zegt Froukje van den Berg, teamlid van Team Hooymeijer. ´We willen bedrijven aanmoedigen zich als team in te schrijven, maar ook sportverenigingen en scholen. Er zal voorafgaand aan de marathon voor de volwassenen ook een minimarathon voor kinderen worden georganiseerd´.

Wat is de Roparun?
De Roparun is een loopevenement van 520 kilometer (route vanuit Parijs) en 560 kilometer (route vanuit Hamburg) terug naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit meestal vier tot zes fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Sportfondsen Hellevoetsluis
Sportfondsen Hellevoetsluis laat mensen van jong tot oud in beweging komen door middel van een groot aanbod aan zwemlessen, aquasporten, recreatief zwemmen, zaalsporten en buitensporten. De exploitatie van het zwembad, drie sporthallen en zeven gymzalen is in handen van Sportfondsen Hellevoetsluis BV. De sporthallen zijn in eerste plaats bedoeld voor sportbeoefening. U kunt een sporthal ook huren voor bewegingsworkshops, particulier gebruik of commerciële doeleinden zoals een beurs of tentoonstelling. Het zwembad beschikt over een wedstrijdbad, een instructie- en recreatiebad, een 71 meter lange glijbaan vol lichteffecten, een duikplank, een whirlpool, een zwemmersbar, Turkse stoombaden, zonnebanken, een peuterbadje, een stroomversnelling en diverse andere attractieve elementen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van twee vergaderruimtes, waarvan de grootste ruimte ook verhuurd kan worden voor feesten en partijen.

Zie voor meer informatie www.sportfondsenhellevoetsluis.nl .