Was het nu een hersteltraining, de start van de training voor Roparun 2017 of gewoon afkicken? Een deel van Roparunteam Hooymeijer deed op zondag 12 juni mee aan Rondje Voorne. Rondje Voorne is een run-bike-run die de contouren van het eiland Voorne volgt. Je komt langs prachtige meren, oude zee-armen polder duin en de route gaat zelfs over 10km strand. Een prachtige route uitgezet en georganiseerd door Voorne atletiek.

 

Wij deden mee als team. Janneke en Gerco waren op zaterdag al vertrokken uit Kamerik om via een B&B op tijd bij de start te kunnen zijn in Brielle op de atletiekbaan. Na de Roparun wist iedereen gelukkig wat er van haar/hem verwacht werd. Dus het wisselen en aflossen was geen probleem. Het weer werkte mee alhoewel we ook nog een buitje over ons heen kregen, precies halverwege. Maar gelukkig kwam het zonnetje weer snel door. Aangekomen bij het strand nam Gerco de uitdaging aan en zag zijn kans schoon, hij ging voor een stuk strand van 4km. Veel van de leden van Team Hooymeijer wonen bij het strand en doen daar veel krachttraining. Maar voor Gerco was het de eerste keer. Rob nam het van hem over vanaf de tweede slag in Rockanje. Rob liep over het strand van Rockanje naar Oostvoorne, een stuk van 6km. De overige teamleden legden deze afstand af per fiets. Je moet dan flink doortrappen want de afstand per fiets is een stuk langer dan lopend.

Ongeveer tegelijk kwamen we aan bij de strandopgang. Vanaf daar ging het weer verder terug richting Brielle. De laatste 15km, de duinen uit en de polder weer in. Dit is meestal het zwaarste stuk. Door het lopen op het strand of het lange stuk fietsen voel je direct dat je alweer een tijdje niet hebt gelopen. Na wat buffelen en puffen kwamen we gezamenlijk aan bij het sportpark. In 5 uur en 11 minuten hebben we de totale afstand van 63km (waarvan 10km strand) afgelegd. Al deden we het niet om de wedstrijd, toch een mooie tijd!

Voor de teamleden uit Hellevoet was het toen na het nuttigen van de nodige versnaperingen weer tijd om op de fiets te stappen richting Hellevoetsluis. Zo kwam voor hen de kilometerteller op die dag pas weer tot stilstand bij de 85km. Een heerlijke dag en een mooie prestatie.

Met dank aan Jos Faasse voor de foto’s.
Op verzoek van de sponsor van de loop droegen bijna alle teams het shirt dat beschikbaar was gesteld.

Bekijk de foto’s