Op 6 september mochten we ons tussen 13.00 uur en 13.15 uur melden bij de poort van de Ruine van Brederode. Onderweg begon de stress al toe te slaan doordat er een dikke file stond op de A9 . Lang leve de groeps whatsapp waardoor we konden overleggen en elkaar coachen hoe en waar. Samenwerken kunnen we in ieder geval!

Gelukkig konden we ons allemaal op tijd present melden bij Froukje en was het heel leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Sommigen zagen elkaar voor het eerst en de rest had elkaar in ieder geval al op de eerste teammeeting gezien. Sommigen hadden hun partner meegebracht en ook hun kids waren van de partij. Ook de roparunvogel was mee. Sander had zich vrijwillig aangeboden om zich als vreemde vogel uit te dossen. Dit lokte soms hele spontante reacties uit bij de kinderen maar werd toch ook wel een beetje eng gevonden. Gelukkig kon hij makkelijk z’n eigen hoofd weer tevoorschijn toveren. De rest van het team werd voorzien van rode shirtjes zodat we mooi een geheel vormden.

Langzaam kwamen alle kinderen die wij zouden gaan ondersteunen en tillen binnendruppelen met hun familie. Iedereen werd welkom geheten en ontvangen met een broodje en een drankje. Voor de kids werd er bij de ingang meteen al een prachtige creatie gemaakt van ballonnen waar ze allemaal erg zuinig op waren. En toen was het wachten op de twee grote kinderhelden: Ernst en Bobbie. Het was het wachten waard! Wat deden ze het leuk met de kids. Ze hadden alle tijd, gingen met iedereen op de foto, er werd gezongen, er werden handtekeningen uitgedeeld en ze zijn zelfs met een paar kinderen mee naar boven gegaan. Super leuk om te zien en te beleven. Dus ook wij zijn natuurlijk met Ernst en Bobbie en het hele team op de foto gegaan!! Tjerk kreeg van de organisatie ook nog even de gelegenheid om in het kort te vertellen wat onze missie is voor in 2016, en waarom wij ons ook voor deze dag wilden inzetten.
Toen werd het tijd om aan het echte werk te beginnen: het beklimmen van de toren!

Er waren 9 kinderen die hulp nodig hadden om de weg naar boven te trotseren en hiervoor had Froukje voor ons al een mooie indeling gemaakt. Groepje voor groepje mochten ze naar boven. Het ene kind had meer ondersteuning nodig dan het andere, maar al die blije gezichtjes, soms ook vol spanning van wat zou komen, was prachtig om te zien. Ondertussen konden de kinderen die niet aan de beurt waren of geen hulp nodig hadden zich heerlijk vermaken met twee lieve dames die zich hadden vermomd als meisjesclowns. Diep respect voor hen, ze deden het fantastisch. Ook was er een artiest, die de kinderen vermaakte met een reuze belleblaas. Prachtig om te zien hoe al die mega grote bellen die rond de ruïne zweefden. Gelukkig waren de weergoden ons redelijk gezind. Op een paar druppels na bleef het droog en was het niet echt koud.

Rond 16.30 uur had iedereen het hoogste punt bereikt en was er nog een lekkere traktatie en wat te drinken. Daarna werd iedereen naar het veld geroepen waar Froukje en Michiel aan alle kinderen en ook aan de vrijwilligers nog een leuk certificaat hebben uitgedeeld. Er werd ook nog mede gedeeld wanneer de volgende toren on tour activiteiten op het programma staan. Voor leden van Team Hooymeijer is het zeker de moeite waard om de stichting Mitoo bij andere evenementen nog vaker te ondersteunen. Het was een geweldig leuke ervaring voor ons allemaal. De blije gezichtjes van de kids, de dankbaarheid en het genieten van de familieleden die elke dag de zorg voor deze kinderen hebben , daar doen we het voor!!!!!!
Dit is tenslotte ook de motivatie en ons doel voor 2016, ons inzetten voor de medemens………….. Deelnemen aan de ROPARUN, om zoveel mogelijk geld op te halen, voor zieke mensen en hun naasten….

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven!

Als je na het lezen van dit verslag en het bekijken van de foto’s ook interesse hebt om een keertje mee te helpen bij een toren on tour, stuur dan een mailtje naar f.a.vandenberg@mitoo.org