Op 6 september 2015 hebben leden van Team Hooymeijer zich ingezet tijdens de Toren on-tour 2015. Tijdens de Toren on-tour krijgen gehandicapte kinderen de gelegenheid om een toren van een kasteel, vuurtoren, kerkgebouw of iets anders te “beklimmen”.

Toren On-tour maakt het mogelijk om twaalf torens te bezoeken. Wij gaan een toren te beklimmen en een invalide kind naar boven te dragen, de familie loopt ook mee. Maar omdat die al zo vaak hun kind tillen, zijn die op dat moment even “vrij”. Voor, tijdens en na de klim worden er mooie foto’s gemaakt, zodat ieder kind voor de rest van zijn/haar leven een mooie herinnering heeft aan de toren die hij/zij later nooit meer kan bezoeken en slechts vanaf beneden kan aanschouwen.

De eerste klim
Op zondag 6 september beklommen we de eerste toren: de Donjon van de Ruïne van Brederode. Dit wordt een groot spektakel met een mooie opening act van Ernst en Bobbie. Zij geven daarmee het officiële startsein van de Toren On-tour. Er is ruimte voor sponsoren, stands en vermaak, waaronder een echte vuurdanseres en professionele clowns. Met de Ruïne van Brederode worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode bij Santpoort-Zuid. Het kasteel is in de tweede helft van de 13de eeuw gesticht door Willem I van Brederode (1215?–1285). Deze stamt af van de heren van Teylingen, die verwant waren aan de graven van Holland. Het kasteel vormde onderdeel van de hoge heerlijkheid Brederode, waarmee de heren van Brederode in de 13e eeuw door de graaf van Holland waren beleend. De naam Brederode verwijst naar een stuk bosgrond (Brede Roede) dat gerooid werd, waarop het kasteel is gebouwd. Eerst bestond het kasteel slechts uit een woontoren. Rond 1300 werd de toren afgebroken, waarna Dirk II van Brederode een vierkant kasteel liet optrekken.

Meer informatie over de Toren On-tour kun je lezen op de website van Mitoo.