Op een bloedhete 4e juli 2015 in het zonnige Kamerik – bedankt Gerco en Janneke! -kwamen voor het eerst leden van het nieuwe Roparun-team Team Hooymeijer bij elkaar. In totaal dertien mannen en vrouwen. Het was zo te zien een gemêleerd gezelschap, jong en ouder en groen en rijp door elkaar heen.

Na een korte introductie volgde een atypisch voorstelrondje van het type ‘Ik ben de enige die…’ waarin nou eens niet werd verteld hoeveel kinderen eenieder had. Er stond een volle agenda op het scherm, die vervolgens vakkundig door Tjerk werd doorlopen.

Zomaar een indruk van wat er tijdens die presentatie voorbijkwam: een filmische sfeerimpressie van ‘hoe de Roparun er nou in het echt uitziet’, hoe een team tijdens de run in elkaar zit en hoe het er dan aan toe gaat, de route van Parijs naar Rotterdam, uiteraard het doel van de Roparun, en wat de run wel en ook niet is.

Vervolgens werd de voorlopige indeling van het team getoond, waarbij echter nog niets helemaal zeker is. Een aandachtspuntje sowieso wordt het vinden van voldoende masseurs en , oh ja, lopers moeten vormbehoud tonen.  Er moeten mensen gevonden worden die diverse karren in de groep willen trekken, karren op het gebied van onder andere route, lopers en fietsers, catering en logistiek.

Natuurlijk werden er al wat datums genoemd, zo wordt van iedereen verwacht om aanwezig te zijn bij de officiële Roparunteambijeenkomsten in Rotterdam en is het ook tijd om de eigen teamvergaderingen te gaan inplannen. Er moet in het jaar dat ons staat op te wachten nog heel veel gebeuren: een hoofdsponsor zoeken, andere sponsors zoeken, teamacties voorbereiden en uitvoeren, doorgeven van kledingmaten in de vorm van S, M, X, XL, XXL in plaats van ‘doe mij maar een maatje 50’, etc. etc. Afgesproken werd al om regelmatig gezamenlijk loop- en fietstrainingen te gaan doen, en om minimaal één keer over dag een etappe ‘na te bootsen’.

Na nog een korte presentatie van een vrije val-training op de Maasvlakte, jawel, dit team gaat heel ver…, werd deze eerste bijeenkomst afgesloten en gaan we op weg naar de Roparun 2016!