lopen Ben

Hoe legt een Roparunteam in 48 uur 560 km af?

Het team is ingedeeld in twee loop-/fietsgroepen. Een loop-/fietsgroep heeft vier lopers en drie fietsers/navigatoren.

De loopgroepen wisselen elkaar om de 50 km af, de gemiddelde afstand van een etappe. Elke loper loopt één kilometer en geeft dan het denkbeeldige estafettestokje door aan de volgende loper. Als de loper actief is, dan wordt hij of zij begeleid door twee fietsers. De fietsers lezen de kaart, begeleiden de loper door het verkeer en verlichten goed het wegdek in het donker. Eén van de drie fietsers zit naast de chauffeur in het personenbusje. Iedere 15 km wisselt de navigator met een fietser – zo worden de fietsers ontlast.

De lopers en fietsers hebben constant een personenbus in de buurt rijden die iedere keer een loper meeneemt of afzet.

Op een aantal delen van de route is het niet toegestaan voor de lopersbus om op de route mee te rijden. Op zo’n moment pakken de drie lopers drie fietsen en wisselen zij tussen lopen en fietsen.

De cateringbus mag op de route van de Roparun rijden en rijdt van punt naar punt. Aangekomen op een ver vooruitgelegen wisselpunt gaan de cateringmensen een warme maaltijd of een broodmaaltijd klaarmaken. Op het wisselpunt eindigt een etappe en kunnen de mensen uitrusten en zich laten masseren. Als de etappe voor de ene loop-/fietsgroep eindigt, dan begint direct de volgende etappe voor de andere loop-/fietsgroep. Er is dus tijdens de Roparun altijd een loper van het team aan het lopen. De Roparun is dan ook niet voor niets een non-stop estafetteloop.

lopen Benmassage Lydia

onderweg bidonsTeamwissel Tjerk